• 28-04-2020
  • Stijltips

Ondanks dat het om een langwerpige woonruimte gaat, zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om een waanzinnig interieur te creëren. Met de ingestuurde plattegrond hebben we twee 3D-schetsen gemaakt waarin die fijne leefomgeving visueel wordt.

3D-interieuradvies 1

eetbank voor meer zitplaatsen

Heb jij een hoekbank ? Zet deze dan niet voor het raam, maar plaats hem tegen de muur. Zo is je lichtinval optimaal en bovendien oogt de ruimte zo groter. Voor extra zitruimte in kun je twee kleine, ranke fauteuils plaatsen. Zo kader je meteen je zithoek af, wat zorgt voor een intieme sfeer. Voor de eethoek hebben we ook een fijne, ruimtebesparende tip: een eetkamerbank in plaats van eetkamerstoelen neemt minder plaats in en biedt zelfs meer zitplaatsen. Bovendien zorgt het voor een meer luchtige look. Plus: de doorgang naar de tuindeuren blijven vrij. Een flinke win-win situatie dus.

Shop volgens interieuradvies 1

OP=OP

Hanglamp Vorm

599,-
1-5 werkdagen in huis

Eetkamerstoel Dax

269,-
1-5 werkdagen in huis

3D-interieuradvies 2

lage elementen

In dit ontwerp hebben we gewerkt met lage elementen, zodat je ook in dit interieur optimaal kunt genieten van de fijne zonnestralen die naar binnen schijnen. Bovendien hebben we meer ruimte gecreëerd in de zithoek. Want in plaats van een hoekbank, hebben we nu gekozen voor een mooie 2,5-zitter die we mixen met twee comfortabele fauteuils. Die laatste zijn een fijne musthave in je interieur, omdat je hier lekker mee kunt spelen voor steeds een andere look in je interieur. Je kunt ze naast elkaar plaatsen, maar ook aan beide kanten van de bank. Ander fijn detail van deze opstelling: de bank is met het zicht naar de deur geplaatst, waardoor je niet snel geprikkeld wordt door wat zich in heel de ruimte afspeelt. Dat zorgt voor meer rust. Bovendien is de andere muur perfect voor het plaatsen van de tv. In de eethoek staat een prachtige ovale tafel : een uniek design wat jouw woning one of a kind maakt. Bovendien is het prettig dat het rechte lijnenspel in de woning wordt doorbroken door ronde vormen. Ook heel perfect: een ovale eettafel biedt meer zitplaatsen terwijl ie minder ruimte in beslag neemt. Met een dun tafelblad en een subtiel onderstel oogt je woning nu veel ruimtelijker.

Shop volgens interieuradvies 2

Opbergkast Barcelona

1.399,-
1-5 werkdagen in huis

Extra tip: lichte vs. donkere muren

Om de ruimte groter te laten lijken, kun je het beste de lange muren voorzien van een neutrale, lichte basiskleur en de kortere muren op te vrolijken met een statement-kleur: zoals blauw- of goudtinten.

Voor iedereen gratis interieuradvies

Een persoonlijk interieuradvies van een van onze stylisten is trouwens voor iedereen bereikbaar. Geïnteresseerd? Plan nu jouw afspraak in een van onze winkels of online door middel van videobellen of what’s app.

Plan een gratis adviesgesprek

Q&A

Stel jouw woonvraag

Een woning en slaapkamer inrichten is niet altijd even makkelijk. Daarom houden we iedere zondag een Q&A op onze stories, om jou verder op weg te helpen. Kan jij wel een dosis interieuradvies gebruiken? Stel je vraag via ons Instagram-account, of plan een adviesgesprek in de winkel. Het beste van de Q&A delen we vervolgens in ons blogoverzicht.

Lees ook: Hoe creëer je een eenheid in je interieur?

Ontdek meer blogs

EN LAAT JE INSPIREREN