• 06-02-2020

Om dit vervelende ‘ochtendritueel’ te voorkomen, kun je beter je slaapkamerkast goed organiseren. Wij geven je tips zodat alle kleding – maar ook bedlinnen, badtextiel, schoenen en accessoires - netjes zijn gerangschikt en snel terug te vinden zijn. Leg in ieder geval soort bij soort. En voordat je begint met het herinrichten van je kast, is het misschien goed om eerst alles wat je niet meer draagt of gebruikt te doneren aan een goed doel. Zo heb je geen last meer van deze overbodige stapeltjes en heb je een goed beeld wat je allemaal kwijt wilt in je kledingkast. Pas nu kan je gaan nadenken over de ideale indeling van je slaapkamerkast, zodat je straks altijd alles bij de hand hebt.

Kledingkast op maat

Een slimme indeling, helemaal afgestemd op jouw behoeftes

De ideale kledingkast is mooi van buiten en slim ingedeeld van binnen. Door een zeer ruime keuze aan kleuren en materialen kunnen we voor iedereen een passende kledingkast leveren. En met de perfecte indeling creëer je meer opbergruimte en verspil je geen centimeter.

Welke accessoires kies je voor je slaapkamerkast?
Onze kledingkasten zijn standaard voorzien van een roede en een of twee legplanken. Zelf kan je naar wens extra ladeblokken, vak verdelers, extra legplanken en zelfs kledingliften toevoegen. Bepaal dus eerst wat je allemaal in je kledingkast wilt opbergen en ga dan na welke opberg oplossingen je nodig hebt.

Zodra je je kast hebt opgeruimd, heb je duidelijk voor ogen wat je allemaal wél wilt opbergen in je slaapkamerkast. Maak hiervan een lijstje, dat is makkelijk bij het kopen van een slaapkamerkast omdat je dan beter je keuze kunt maken voor welke accessoires je in je kast wilt. Je kunt zelfs sieradenlades kiezen, zodat je kettingen niet in de knoop raken. Handig! Wil je weten wat er nog meer mogelijk is? We nemen je stap voor stap mee in een logische indeling van een slaapkamerkast.

Bekijk alle kast accessoires

Op de legplanken van je kledingkast

Dit plaats je op de legplanken: bedlinnen, badtextiel, t-shirts, truien, jeans, sportkleding

Heb je veel bedlinnen en badtextiel wat je kwijt wilt in je slaapkamerkast? Zorg dan voor voldoende legplanken. Je bedlinnen kan op een plank bovenin je kast, aangezien je dit niet dagelijks gebruikt. Je handdoeken daarentegen wel, dus leg die op een plek waar je makkelijk bij kan. Ook sportkleding, jeans en t-shirts kun je netjes opvouwen en op de schappen leggen.

In het zicht
Plaats t-shirts en jeans die je het meest aantrekt op ooghoogte. Dit bespaart tijd in de ochtend. Kleding die je minder vaak aan hebt plaats je juist hoger of lager in de kast. Bij de wisseling van seizoenen kun je ook de plaats van je kleding wisselen. Wordt het winter? Dan is het logisch dat je je winterkleding voorin plaatst.

Tip: Stel een capsule wardrobe samen

Mix & Match je favoriete items

Wil je écht orde in de chaos? Kies dan resoluut voor een capsule wardrobe. Hierbij houdt je enkel een kledingselectie over van de leukste én meest essentiële items die onderling perfect met elkaar te combineren zijn.

Volgens 'de boekjes' bestaat een capsule wardrobe uit slechts 37 items. Hierbij tellen je broeken, rokken, jurken, t-shirts, truien, vesten, jassen en je schoenen allemaal mee. Het geheim zit hem in goed combineren, want de bedoeling is dat je hiermee meer dan 80 verschillende outfits kunt samenstellen.

Wees gerust, je kunt zo'n capsule maken per seizoen, per jaar of per half jaar. Maar zo behoudt je ten alle tijden het overzicht, ben je niet onthand als een van je items in de was zit en heb je geen last meer van stapels kleding die je eigenlijk toch nooit aan hebt.

Schoenen in je slaapkamerkast

Dit zet je op de onderste planken: schoenen

Ben je ook op zoek naar een handige plek voor je schoenen? Plaats deze dan op de onderste planken in je garderobekast. Hoewel je killerheels het mooiste aanzicht zijn, is het juist een stuk praktischer om de schoenen die je het vaakst aan hebt voorin te plaatsen.

Goossens

Kledingkast 20up 1a

Verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen

 875,-
Goossens Basic

Kledingkast Miami

180 x 210 x 62 cm | Zonder...

 449,-  404,-
SALE
Goossens

Kledingkast Big Choice type 51 163

Verkrijgbaar in diverse maten

 889,-  711,-
20% KORTING
Goossens Eco

Kledingkast Torento

Verkrijgbaar in diverse maten

 1.099,-

Aan de roedes van je slaapkamerkast

Dit hang je aan de roedes: jurken, blouses, colberts, pantalons, vesten

Kledingstukken die snel kreuken of lastig zijn op te vouwen, hang je op een kledinghanger aan je roede. Hierdoor blijft je kleding kreukvrij en hoef je ’s ochtends niet in de weer met de strijkbout. Houd er rekening mee dat vesten vaak dikker zijn en dus veel plaats in beslag nemen. Evenals pantalons, die vaak dubbel op de hanger hangen. Twee roedes of meer in je slaapkamerkast zijn dus zeker geen overbodige luxe.

Om het netter te laten ogen, kun je ervoor kiezen om niet alleen je kleding te sorteren op soort artikel, maar kun je al je kleding ook op kleur hangen. Het vergt even wat tijd en organisatie, maar je zult zien: het aanzicht is verbluffend!

Heb je kostuums die niet vaak worden gedragen? Gebruik hiervoor een kledinghoes. Zo blijft je pak stofvrij.

TIP

Ben je iemand die ’s ochtends vaak van top wisselt omdat je toch niet heel tevreden bent over je outfit? Dan is het misschien slim om een aantal van je tops aan roedes te hangen. Zo voorkom je een zooitje op de legplanken.

Verschillende kledinghangers
Om je kleding wat makkelijker vindbaar te maken in je garderobekast, kun je verschillende kleur of type kledinghangers gebruiken. Voor je zakelijke kleding gebruik je houten kledinghangers, voor vrijetijdskleding een kunststof. Of je maakt een andere indeling. Zomerjurkjes hang je op roze kledinghangers, vesten op blauwe... Jij beslist!

Labels aan kledinghanger
Ook kun je labels gebruiken bij je roedes. Dit is vooral handig als je meerdere roedes in je slaapkamerkast hebt. Je hebt het heus wel eens bij de kledinguitverkoop gezien. Een label met daarop maat 40 en daarachter een hele rits kleding, zodat je makkelijker op zoek kunt naar een leuk koopje. Ook thuis kun je van die labels in je kledingkast hangen. Wat voor indeling je maakt, is aan jou. Zakelijke kleding, feestelijke kleding, kleding voor in je vrije tijd, noem maar op.

Hang ieder item apart op
Mannen zullen iets minder last hebben van een overvolle kledingkast, maar vrouwen kunnen er wat van. De verleiding is dan ook groot om meerdere kledingstukken over elkaar te hangen. Gevolg: het kledingstuk wat verdwijnt wordt vergeten en vervolgens niet meer gedragen. Zonde! Probeer daarom ieder kledingstuk apart op te hangen. Kies desnoods voor een extra roede in plaats van legplank of lade.

In de lades van je kledingkast

Dit leg je in de lades: ondergoed, sokken, panty’s, riemen

Kies je voor een kast op maat, dan kun je ook kiezen voor een ladeblok met meerdere lades. Ideaal voor je ondergoed, dat je makkelijk kwijt kunt in deze lades. Evenals sokken. Om deze goed te organiseren, kun je gebruik maken van mandjes. En om het helemaal overzichtelijk te maken, sorteer je footies, enkelsokjes, ‘normale’ sokken en panty’s. Riemen rol je netjes op met een elastiekje eromheen. Om meer plaats te winnen, kun je ook een kledinghanger kopen voor riemen, waar je meerdere riemen aan kunt ophangen.

Voor je dierbaarste bezit, namelijk je sieraden, hebben we speciale lades. Zo blijven kettinkjes, armbandjes en andere accessoires uit de knoop. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je sieraden in een mooi kistje te leggen.

The finishing touch

van jouw ideale kledingkast

Nu de indeling van je ideale kledingkast is bepaald, kan je kijken naar de finishing touch. Want naast een functionele binnenkant, biedt Goossens ook de mogelijkheid om kleine ruimtes tussen de kast en het plafond of de muur af te werken met behulp van passe-partouts en kranslijsten of plintmateriaal, met of zonder verlichting. Zo valt je kast helemaal weg in je slaapkamer en heb je met recht een kast op maat.

Maak jouw kast helemaal af met mooie handgrepen, of kies voor een soft close zodat de deuren nooit met een klap dichtvallen. Met een spiegel op een van de deuren zie je meteen zien hoe je outfit je staat en zorg je ervoor dat je slaapkamer ruimtelijker oogt. Door kledinghaakjes op de kastdeur te plaatsen, heb je belangrijke items snel bij de hand.

Kijk daarnaast ook even naar de beschikbare plaats in de slaapkamer en grootte van de kledingkast. Moet je bijvoorbeeld rekening houden met een schuine hoek? Kan je met een plint of sierlijst en kast mooi laten aansluiten op de muur of het plafond? Zijn schuifdeuren een praktische oplossing voor de ruimte in de slaapkamer, of benut je liever de gehele ruimte in de kast en kies je voor draaideuren? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Stel jouw kast op maat samen

ONTDEK MEER BLOGS

en laat je inspireren