• 28-09-2017
  • Urban Industrieel
8171453-01-bank_levi_3

In hartje Roermond vonden Ruud en Chaja een heel bijzondere woonplek: een loft in een monumentale watertoren. Industrieel, uniek en sfeervol: de twee voelen zich er meer dan thuis. En dat ronde muren geen belemmering vormen voor een fijn interieur, bewijzen zij overduidelijk. 

8171471-06-eettafel_lodge_2

8171472-01-krukje_imola

Warm interieur

Het is een trend in huizenland: zo duurzaam en zelfvoorzienend mogelijk wonen in een zo klein mogelijk huis. De zogeheten ‘tiny houses’ zien we steeds meer in Nederland. De loft van Ruud en Chaja doet je een beetje denken aan dit concept. Hoewel de loft in deze oude watertoren niet duurzaam of zelfvoorzienend is, is deze wél heel klein, namelijk 40 m2. “We willen met zo min mogelijk spullen een zo warm mogelijk interieur creëren waarin we ons thuis voelen. Het is fijn om samen thuis te zijn in een ruimte die positieve energie geeft. Van deze sfeervolle ruimte met veel licht worden wij heel blij.”

Subtiel design

“Gelukkig hebben we dezelfde smaak betreft de inrichting, compromissen sluiten was niet nodig. Meteen verliefd waren wij op de betonnen accenten in onze woning. Maar die kunnen ook kil overkomen. Onze meubels moeten zorgen voor de warme sfeer in huis, de loft moet vooral gezellig zijn. Omdat we nu drie keer zo klein wonen – ons vorige appartement was 120 m2 – hebben we nieuwe meubels aangeschaft. De vorige waren veel te grof.” De twee schakelden de hulp in van een interieurstyliste van Goossens. “Met ons gemaakte moodboard en onze wensen vertrokken we naar de woonwinkel in Roermond voor een adviesgesprek met een styliste. Het resultaat is precies wat we voor ogen hadden.” De eikenhout geoliede meubels met witte deurtjes en lades passen perfect in deze ruimte. Het design van de meubels is subtiel en daardoor heel geschikt voor deze loft, de ruimte is immers beperkt.  De olijfgroene stoffen Levi-bank is de eyecatcher in de ruimte. Deze comfortabele bank is de favoriete plek van Ruud en Chaja. “Op een druilerige herfstmiddag in het weekend nestelen we ons hier graag om een serie te kijken op Netflix. Momenteel zijn we in de ban van Breaking Bad. Maar ook een spannend boek of een modetijdschrift lezen we hier graag. Wat er zo fijn is aan deze plek? Vanaf de bank kun je ieder plekje in huis zien. Dat is genieten.”  Ook hond Toby wurmt zich graag tussen zijn baasjes. “Erg fijn dus dat de bank bestand is tegen haartjes en scherpe nagels van ons beestje.” 

8171474-02-los_blad_robuust

8171473-04-eetkamerbank_teck_2

Ronde muren 

Bijzonder in de loft zijn de ronde muren. “Heel mooi, maar waren deze ook praktisch? Ik dacht dat het heel lastig zou zijn om geschikte meubels te kiezen, maar niets bleek minder waar!” 

Royale plant

Een bijzonder item in huis is de anderhalf meter hoge plant. “Het is een stekje van een plant van mijn inmiddels overleden opa en oma”, vertelt Ruud. “Die plant heeft dertig jaar lang bij hen in huis gestaan, verhuisde zelfs mee naar het bejaardenhuis.” Het ooit zo kleine stekje is nu een royale plant die meteen de aandacht trekt.  “Ik verzorg hem netjes, al vier jaar lang.” 


8171475-06-portret_ruud_en_chaja
8171476-01-huis_watertoren_ruud_en_chaja


In de stijl van Ruud en Chaja:

Goossens

Sidetable Robuust

Verkrijgbaar in diverse kleuren

 499,-
Goossens Basic

Eetkamerstoel Ralf

Zonder arm | kunstleer | Bycasta groen

 129,-
Op voorraad
Goossens

Eetkamerbank Teck

Verkrijgbaar in diverse maten

 439,-  395,-
10% KORTING