• 31-03-2022

Tip 1. Bepaal het aantal zitplekken

Een plekje voor twee, vier of vijf personen kan nogal wat uitmaken voor de grootte van de eettafel. Om lekker comfortabel te kunnen (na)tafelen, kan je het beste uitgaan van 70 centimeter per stoel. Zo reserveer je voor iedereen een fijne, ruime plek om te zitten.

Let ook op de plek in de ruimte waar de tafel komt te staan. Als mensen met hun rug tegen de muur plaatsnemen, is het fijn als er nog wel iemand gemakkelijk achterlangs kan lopen. Kijk dus goed wat de looproutes in de ruimte zijn.

Lees meer over het aantal personen aan tafel

Tip 2. De ideale vorm: rond, ovaal of vierkant?

Vierkante kleine eettafels
Een vierkante eettafel oogt robuust en is qua ruimte lekker compact. Vier personen zitten ruim tegenover elkaar. Doordat iedereen op gelijke afstand zit, hebben alle tafelgenoten onderling goed contact. Een vierkante kleine eettafel is daarom bij uitstek geschikt voor spelletjes en gezellige avonden.

Heb je eigenlijk maar één of twee zitplaatsen nodig? Schuif de tafel in de hoek met twee luxe stoelen erbij en je hebt een heerlijke plek om te ontbijten of voor een kop koffie. Tegen de muur heb je ruimte voor een mooie vaas met verse bloemen. En met trendy woonaccessoires maak je het helemaal af.

Rechthoekige kleine eettafels
Aan een rechthoekige kleine eettafel zit je met twee aan twee tegenover elkaar. Om ruimte te besparen, zet je de kopse kant tegen de muur. Zo creëer je in de basis vier zitplaatsen. Mochten er meer eters aanschuiven, dan kun je de tafel altijd verplaatsen naar het midden van de kamer en een set eetstoelen bijplaatsen.

Ronde eettafels
De ronde eettafel is mateloos populair en past helemaal bij de trends van nu. En je denkt er misschien niet meteen aan, maar een ronde eettafel is een geweldige optie om ruimte te besparen. Met een ronde eettafel oogt de ruimte namelijk groter. Zeker wanneer je gebruik maakt van lichte kleuren en materialen. Door de bijzondere tafelopstelling ervaar je het moment van samenzijn extra goed.

Uitschuifbare eettafels
Heb je vaak meer eters over de vloer, maar wil je niet constant een grote eettafel in je eetkamer? Een uitschuifbare eettafel biedt uitkomst. Deze zijn zowel in rond, ovaal en rechthoekige modellen verkrijgbaar. Je hebt de tafel zo uitgeschoven voor meer zitplaatsen.

Natuurlijk is het geen must om een uitschuif exemplaar te kopen. Een rechthoekige of vierkante eettafel kan je - om ruimte te besparen - met een zijde tegen de muur schuiven om zo een grotere doorloopruimte te creëren. Zodra je extra zitplekken nodig hebt, kan je de tafel zo van de muur schuiven.

Tip 3. Kies een dun tafelblad voor een ruimtelijke look

Ook een kleine eettafel is een grote eyecatcher voor jouw interieur. Reden genoeg om een kleine eettafel te kiezen die helemaal aansluit bij jouw woonstijl en smaak. Een tip om in overweging te nemen is om vooral goed te kijken naar een luchtig onderstel en eventueel een dun tafelblad. Een meubel met fijne lijnen oogt luchtig en ruimtelijk. Zo laat je het geheel extra groot lijken.

Bonustip. Combineer je tafel slim met de juiste eetkamerstoelen

Bij een kleine woonruimte is het belangrijk om hiermee rekening te houden bij de keuze voor je eetkamerstoelen. Heb je een tafel met een tafelregel onder het blad? Dan kan je eetkamerstoelen met een armleuning niet helemaal onder de tafel schuiven.

Kleine eettafels

Ontdek de mooiste modellen

-10%

Eettafel Kopenhagen

999,- 899,-
-10%

Eettafel Stef

1.338,- 1.204,-
Ontdek meer blogs

LAAT JE INSPIREREN