862 - Blog wonen in een loods - 1

Ben je één van de weinige lucky one’s die in een prachtige oude loods of fabriek mag wonen? Wat heerlijk om je lekker uit te kunnen leven wat inrichten betreft! Zo’n historisch pand uit vervlogen tijden biedt namelijk oneindig veel mogelijkheden. Grote ruimtes, hoogteverschillen en spannende hoeken zijn uitermate geschikt om aan te kleden met mooie meubels en accessoires. Geen idee hoe je jouw industriële woonruimte gezellig kunt maken? Met deze 5 tips wordt jouw stoere stek sfeervol.

864 - Wonen in een loods - 2

1.    Meubels van formaat

Grote, hoge ruimtes vragen om meubels van formaat. De ruimtes moeten immers gevuld worden, anders oogt het kaal. Laat je niet verleiden om alles tegen de muur te zetten. Een mooie hoek- of U-bank mag dan ook prominent in de leefruimte staan. Vervolgens bouw je om deze eyecatcher heen: een grote salontafel (of een combinatie van meerdere bijzettafels) en een prachtige fauteuil of loveseat. Ook de eettafel hieft niet weggemoffeld te worden tegen een muur. Ga voor extra groot zodat er acht of tien personen aan kunnen zitten. En als klap op de vuurpijl plaats je een opbergkast waar je niet omheen kunt.

865 - wonen in een loods - 3

2.    Natuurlijke materialen

Door natuurlijke materialen in huis te halen kleed je een kale ruimte letterlijk aan. Een stoffen bank met heerlijke, zachte kussens en een (gebreid) plaid maken jouw zithoek heerlijk knus. Leer en hout doen het ook altijd goed samen. Schuif leren stoelen aan jouw houten eettafel en style deze af met een rotan hanglamp. Last but not least: hang katoenen gordijnen voor de ramen. Je zult versteld staan van het resultaat!

866 - wonen in een loods - 4

3.    Een overvloed aan planten

Leven in huis doet het altijd goed. Dan hebben we het niet over een kwispelende hond of een ronkende kat (óók gezellig), maar planten. Heel. Veel. Planten. Naast het feit dat deze groene vrienden goed zijn voor de atmosfeer (de luchtvochtigheid neemt met planten in huis zo’n 10% toe), vullen ze de ruimte goed op. Heb je dus een hoek waar je je geen raad mee weet? Zet ‘m vol met planten zoals de Varen, de Palm of de Cactus. Tip: vul een mand met allerlei verschillende planten. Dat ziet er speels uit. Geen groene vingers? Ga dan voor wanddecoratie met planten erop afgebeeld en groene vazen gevuld met (kunst)boeket.

867 - wonen in een loods - 5

4. Warme vloerkleden

In een industrieel gebouw zal je niet snel een mooie warme vloer aantreffen. Beton is vaak waar de vloeren uit bestaan. In het beste geval – als het gebouw voor oplevering is opgeknapt – zal er een gietvloer in liggen, maar ook die zijn weinig sfeervol en ogen vaak kil. Met één of meerdere vloerkleden los je dit op. Ga voor hoogpolig voor een cosy ruimte of kies voor een vintage print zodat het kleed perfect bij de ruige omgeving past.

868 - wonen in een loods - 6

5.    Gezellige accessoires

Ook wat accessoires betreft mag je jezelf helemaal laten gaan. Stoere spiegels, (grote) vazen, een poef die gezien mag worden en indrukwekkende kunst maken een vertrek intiem. Vul dit aan met souvenirs die je tijdens jouw onvergetelijke reizen hebt verzameld en jouw interieur wordt ook nog eens heel persoonlijk. Stal ze uit in een mooie vitrinekast of gewoon op wandtafels en bijzettafels: deze waardevolle spullen mogen namelijk gezien worden!   

Wil je ook graag industrieel wonen, maar ben je geen trotse bezitter van een fabriek of loods? In de blog Wauw: indsutrieel wonen in een fabriek lees je hoe je dit met een paar simpele trucs toch kunt realiseren. Of kijk hoe je een loft gezellig maakt in Leven in een lichte loft. Nog niet uitgelezen over industrieel interieurs? Dan is Een industrieel interieur voor échte mannen (en stoere vrouwen) ook het lezen waard.

-10%

Hoekbank Jonas

1.699,- 1.529,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 1.469,-
6e gratis