• 23-06-2017
  • Woonkamer


Wonen in een oude fabriek is voor veel mensen een droom. De robuuste stenen muren, rauwe betonnen vloeren en onbewerkte houten balken van een pand waarin gezweet en gewerkt is, geven een stoere look aan een interieur. Heb je geen bewoonbare fabriek in de buurt of wil je gewoon niet verhuizen? Met een paar handige tips kun je ook in je eigen huis industrieel wonen.

300

Mix met materialen

Je huis een industrieel tintje geven is helemaal niet moeilijk. Het gaat erom dat je de juiste materialen gebruikt. En wees vooral niet bang om lekker te combineren. Ziet het er oud en verweerd uit? Dan zit je goed! Denk bij het gebruik van materialen aan stevige stoffen, onbewerkt hout, beton, staal en leer. Met een knus vloerkleed en zachte kussens breng je de balans in een stoer en comfortabel interieur. Knallende groene planten brengen niet alleen leven in de brouwerij, maar geven ook een kleurboost aan de veelal natuurlijke tinten van een industriële inrichting.

Een persoonlijk industrieel tintje

Heb je op het strand een stuk drijfhout gevonden? Of ben je tijdens een wandeling op een mooie steen gestuit? Verzamel stoere objecten van reizen en vakanties en plaats ze op een prominente plek. Zo geven je herinneringen een persoonlijk tintje aan je industriële interieur.

301

Schafttijd

Niet alleen in een fabriek is schafttijd een van de favoriete momenten van de dag. Ook thuis mag je even lekker ontspannen aan de eettafel. De eethoek is dé ideale plek om materialen te combineren om die echte stoere look in huis te halen. Een houten tafelblad met zware, stalen poten oogt verrassend licht, maar kan de hele wereld aan. En vergeet vooral de details niet: toffe fabriekslampen boven de eettafel maken de industriële look helemaal af.

Stoere meubels

Meubels met een stoere, robuuste look vormen de basis voor je industriële interieur. Je hoeft hierbij heus niet bang te zijn dat deze trend straks overwaait en je banken en kasten niet meer binnen de nieuwe woonstijlen passen. Het mooie van deze woontrend is namelijk dat je deze perfect kunt inrichten met tijdloze basics zoals stevige houten kasten, leren banken en comfortabele eetkamerstoelen: