• 12-12-2018
  • Eetkamer
Blog Zo creëer je meer plaatsen aan tafel 1080

Vraag jij jezelf ook wel eens af hoe je meer plaatsen aan de eettafel creëert? Voor het hele gezin is er plaats genoeg, maar zodra familie en vrienden over de vloer komen voor een uitgebreid diner zit je al snel met de handen in het haar. Want waar laat je al je bezoek? Met deze meubels voor in je eetkamer, hoef jij je over het aantal plaatsen geen zorgen meer te maken. 

Blog Zo creëer je meer plaatsen aan tafel 1019

Eettafel met een poot in het midden van de tafel 

Ga je een eettafel kopen, dan raden we je aan om per gezinslid 70 centimeter aan tafel te reserveren. Deze ruimte heb je nodig om lekker te kunnen eten, zonder dat je de ander in de weg zit. Krijg je eters? Dan mag je die 70 centimeter even vergeten. Maar je wilt natuurlijk wel dat ze zo comfortabel mogelijk aan tafel kunnen plaatsnemen. Kies daarom voor een eettafel met een poot in het midden. Een kruispoot onder de eettafel zorgt ervoor dat de hoeken van de tafel vrij zijn en dat je bezoek geen last heeft van de tafelpoot. 


Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1020

Ovale of ronde eettafel

Kies je voor een ovale of ronde eettafel, dan voorkom je dat je bezoek aan een hoek van de tafel zit. De punt zit dan niet ongemakkelijk in zijn of haar buik te porren, en dat is wel zo prettig tijdens een diner.  Je kunt aan een ovale of ronde eettafel zoveel stoelen aanschuiven als je kunt. En deze tafelvormen hebben méér voordelen, wij vertellen je welke voordelen ovale en ronde eettafels hebben.

Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1021
Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1022

Eettafel met uitschuifmogelijkheid

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een eettafel met een uitschuifmogelijkheid. Wij vertellen je alle pluspunten van een uitschuifblad.

Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1023

Eetkamerstoelen zonder armleuning

Als je veel plaats aan tafel nodig hebt, dan kun je het beste kiezen voor eetkamerstoelen zonder armleuning. Armleuningen nemen nu eenmaal plaats in beslag. En die plek gaat weer ten koste van de hoeveelheid plaats aan tafel. 

Lees meer over alle voor- en nadelen van eetkamerstoelen met of zonder armleuning.

Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1024

Eetkamerbank in plaats van krukjes

In plaats van meerdere krukjes als extra zitplaats, kun je ook kiezen voor een eetkamerbank. Vooral een houten eetkamerbank schuif je makkelijk aan. En gaat het bezoek weer naar huis, dan zet je hem tegen de muur en gebruik je hem als wandtafel. Plaats er wat planten op en  leuke woonaccessoires zoals vaasjes en fotolijstjes en je hebt een leuk plekje in huis. Geen plaats voor een eetkamerbank? Dan kun je natuurlijk wél voor de extra krukjes gaan. Vooral met een lekker zacht schapenvachtje erover heen is dit voor een avondje een prima zitplaats. En daarna gebruik je de krukjes als bijzettafels.


Meer meubels waarmee je meer plaatsen creëert aan tafel: 

6e gratis

Eetkamerstoel Manzini

249,-
1-5 werkdagen in huis
6e gratis

Eetkamerstoel Daan

229,-
1-5 werkdagen in huis
6e gratis