KLEURENTREND

Zo combineer je de Flexa kleur van het jaar: Bright Skies

Met de Kleur van het jaar 2022, kiest Flexa er deze keer voor om letterlijk een frisse wind te laten waaien in het interieur. De heldere, luchtige blauwe tint is optimistisch van aard en oogt levendig. Dat heeft een positief effect op de geest van de mens. Ook maakt deze kleur onze huizen optisch groter en meer open. Iets wat we wel kunnen gebruiken na een tijd van veel thuis zijn en je soms het gevoel hebt dat de muren op je afkomen.

Dankzij Bright Skies ervaar je meer buiten binnen. Je haalt een stukje natuur in huis en dat alleen al is een verademing. Maar hoe combineer je deze frisse blauw kleur in je interieur? Met deze tips is jouw woonruimte straks hemels!

Shop bright skies
kleurentrend - bright skies - 2942

Het kleurenpalet rondom Bright Skies

Ben je bang om met blauw te combineren in huis? Dan stellen we je bij deze gerust. Deze kleur matcht goed met veel kleuren, waardoor je het bijna niet kunt verpesten. Je moet jezelf alleen de vraag stellen wat het doel van de ruimte is. Wij zijn fan van de Reconnect trend, waarbij je rust creëert en je je huis én jezelf in balans brengt. Je begint met een basic canvas in gebroken wit waaraan je Bright Skies als accentkleur toevoegt. Hier en daar verrijk je de woonruimte met (chocolade)bruin en steengrijs waardoor je visualiseert wat de natuur ons biedt: aarde, zee en lucht.

Fauteuil Bonbon

999,-
1-5 werkdagen in huis

Poef Doc

129,-

Mix & match

met bright skies

Meubels in natuurlijke materialen zorgen voor connectie
Voel jij je geconnect met jouw thuis? En met jezelf? Meubels zijn van grote invloed op hoe je in het leven staat. Je komt er namelijk tot rust. Net zoals veel mensen dat in de natuur ervaren. Bright Skies is al een eerste stap om de natuurlijke sereniteit in huis te halen, maar ook de materiaalkeuze voor het interieur heeft hier invloed op. Kies je voor aardse materialen, dan zal je zien dat je automatisch beter grondt. Hout, wol, katoen en steen creëren dat. Maar denk ook aan rotan, webbing en jute om het plaatje net iets creatiever te maken.

Meubels met vloeiende lijnen geven rust
Organisch is het codewoord voor meubels die je wilt combineren met de Kleur van het jaar. Door de vloeiende lijnen van tafels en banken oogt het interieur zacht, en dat sluit perfect aan bij het optimistische van Bright Skies. Ook hoeft een meubel niet strak afgewerkt te zijn. Perfecte imperfectie is misschien nog mooier, omdat de natuur dat zo bedoeld heeft. Een tafel van betonlook past met zijn ruwheid bij het aardse karakter wat je met dit interieur wilt bereiken. Dit is (re)connecten.

kleurentrend - bright skies - 2943

Stylingtips

1. Houd de basis neutraal, waardoor Bright Skies letterlijk een frisse touch is.
2. Voeg voor de afwisseling bruin, steengrijs of zandtinten toe.
3. Interieuritems van aardse materialen stralen rust uit.
4. Omarm perfecte imperfectie. Onvolmaaktheden maken een item juist uniek.

Fauteuil Bonbon

999,-
1-5 werkdagen in huis

Poef Doc

129,-

Ontdek de andere trends

En laat je inspireren

Ontdek meer trends op Pinterest

en laat je inspireren