Voor elk bed het juiste matras

Een goede nachtrust is belangrijk, maar is niet vanzelfsprekend. Ben je op zoek naar het perfecte matras voor jouw bed? Bij Goossens vind je een ruim aanbod matrassen van verschillende merken én kun je terecht voor een matras op maat. Vind je een nieuw matras kopen lastig? Lees er alles over op onze adviespagina en ga proefliggen in een van onze winkels (of bestel het direct online in onze webshop).

Welk matras past het beste bij mij?

De keuze voor een matras is zeer persoonlijk. Welke voor jou het meest comfortabel is, hangt af van je lichaamsbouw en je manier van slapen. Zo hangt de hardheid van een matras samen met je gewicht. Waar een stevig matras meer comfort biedt aan personen die iets zwaarder zijn, is een zacht matras meer geschikt voor de vedergewichten onder ons.

Heb je je al verdiept in de comfortzones in een matras? Zo heb je de keuze tussen 5 en 7 comfortzones. Lees hier alles over de voordelen van de comfortzones.

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is een van de meest populaire matrassoorten en is kwalitatief beter dan een binnenveringsmatras. De individueel verpakte veren in het matras zorgen voor een comfortabele ondersteuning van het lichaam. Dankzij de goede luchtcirculatie is een pocketvering matras heel geschikt voor mensen die ’s nachts snel te warm hebben.

Koudschuim matras

Een koudschuim matras, ook wel HR-matras genoemd, bestaat uit miljoenen kleine cellen waardoor het matras op een spons lijkt. Hierdoor vormt het zich volledig naar je lichaam en ben je gegarandeerd van een comfortabele nachtrust. Dankzij de sterk isolerende eigenschappen en optimale vochtafvoer is een koudschuim matras een topper voor de koukleumen onder ons.

Afdeklaag

Last but not least: de afdeklaag. Net zoals in een matras, kan de afdeklaag ook uit verschillende materialen bestaan. Welke materialen dat zijn lees je hier.

Deskundig advies nodig?

Wil je alles tot in de puntjes weten over diverse soorten matrassen? Lees er dan meer over op onze adviespagina of bezoek een slaapexpert in een van onze winkels.


Maak hier je afspraak voor een deskundig slaapadvies