WAT ZIJN COMFORTZONES IN EEN MATRAS?

alles over matrassen

Een matras moet ondersteuning bieden aan verschillende delen – ook wel zones – van je lichaam. Want als je lichaam goed wordt ondersteund, krijgt je lichaam de optimale rust en worden lichamelijke klachten zoals een pijnlijke rug of nek voorkomen.

In onze collectie vind je matrassen met 5 en 7 zones, waarbij iedere zone ondersteuning biedt aan een lichaamsdeel. Waaronder aan hoofd & nek, schouders en heupen. De ondersteuning van het bovenlichaam is het belangrijkste. Als je matras niet juist blijkt te zijn, zal je ook hier het meeste last van krijgen.


5-ZONE MATRAS

Een 5-zone matras is gericht op de drie belangrijkste zones: hoofd & nek, schouders en heupen. En omdat wij aanraden om je matras in de lengte om te draaien, zodat hij een extra lange levensduur heeft, vind je de zones van je hoofd en nek en die van de schouders ook terug in het ‘onderste’ gedeelte van het matras. De zones voor je hoofd & nek én je schouders zijn dus 2 keer in het matras verwerkt. En zolang die 2 extra zones je hoofd en schouders niet ondersteunen, ondersteunen ze nu dus je bovenbenen en onderbenen.

‧ hoofd & nek (2x)
‧ schouders (2x)
‧ heupen (1x)


Een ondersteuning van al deze zones van het lichaam is belangrijk, omdat zo onder andere de ruggenwerf in optimale positie blijft. Een 5-zone matras is voor iedere slaaphouding geschikt. Het maakt dus niet uit of jij de hele nacht op je rug slaapt, je zij of juist op je buik.


7-ZONE MATRAS

Een 7-zone matras biedt nóg meer ondersteuning dan een matras met 5 zones. Dit matras ondersteunt naast de drie belangrijkste zones – hoofd & nek, schouders en heupen – ook je taille. Net als bij een 5 zone-matras, is ook een matras met 7 zones te keren in de lengte. Dus ook in het ‘onderste’ gedeelte zijn er 3 zones ingebouwd voor je taille, schouders en hoofd & nek. En daar profiteren je bovenbenen en knieën, onderbenen en voeten dan weer van, want die krijgen nu dus ook extra steun.

‧ hoofd & nek (2x)
‧ schouders (2x)
‧ taille (2x)
‧ heupen (1x)


Of je nu een rug-, zij-, of buikslaper bent, je bent met een 7-zone matras altijd verzekerd van een juiste ondersteuning. Hierdoor rust je lichaam goed uit en zal je ’s ochtends vol energie wakker worden. Klaar voor een nieuwe dag! Slaap lekker!