Nieuw bed?
Denk aan dwarsbalken of onderzetpoten

Een bed kan je helemaal op maat samenstellen, zodat het bed precies voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Voor het beste slaapcomfort heb je natuurlijk een goed matras en bijpassend bedbodem nodig.

Maar de eerste stap is het aanschaffen van dwarsbalken of onderzetpoten. Zonder dwarsbalken of onderzetpoten is het namelijk niet mogelijk om een lattenbodem in je ledikant te plaatsen. Afhankelijk van je keuze voor een vlakke bodem of een elektrische bodem kan je bepalen wat het beste bij je past.

Dwarsbalken

Als je een tweepersoonsledikant hebt gekocht, kun je de keuze maken voor dwarsbalken. Dit zijn twee stalen balken die in de breedte, aan de buitenzijden van het bed, gemonteerd worden. Voor extra stevigheid wordt er bij beide balken in het midden een poot geplaatst ter ondersteuning. Deze poten zijn in een normale situatie niet zichtbaar.

Vervolgens worden de lattenbodems los op deze balken gelegd. Dwarsbalken zijn minder geschikt voor elektrische bodems, omdat de motoren in de weg kunnen zitten. Voor elektrische bodems kun je kiezen voor onderzetpoten of een elektrische multi-lattenbodem.Dwarsbalken zijn geschikt voor tweepersoonsledikanten van 140 tot 200 centimeter breed. De poothoogte van deze balk begint bij 17 centimeter en kan worden uitgedraaid tot 31 centimeter.

Als je een extra hoog ledikant hebt aangeschaft, kun je met onze verlengset de hoogte van de dwarsbalken met 10 centimeter verlengen. Deze is aan te raden bij de ledikanten Duo hoog, Ensuite en Safari. Dwarsbalken zijn niet geschikt voor eenpersoonsledikanten.

bekijk de dwarsbalken setonderzetpoten

Je kunt ook kiezen voor stalen onderzetpoten. Onderzetpoten worden niet aan het bed bevestigd, maar aan de lattenbodem. Dat betekent dat de lattenbodems dus vrij binnen het bed staan. Hierdoor wordt het ledikant niet belast en zal het bed dus ook bijna niet kraken. Deze constructie is zeer geschikt voor als je hebt gekozen voor een elektrische bodem. De poten zijn verkrijgbaar in sets van twee: een voor het hoofdeind en een voor het voeteneind.In totaal zijn er vier verschillende sets verkrijgbaar.
1. Een set voor een eenpersoonsledikant met een breedte van 70 tot 100 centimeter en een hoogte van 11 tot 25 centimeter.

2. Een set voor een eenpersoonsledikant met een breedte van 70 tot 100 centimeter en een hoogte van 20 tot 35 centimeter.

3. Een set voor een tweepersoonsledikant met een breedte van 140 tot 200 centimeter en een hoogte van 11 tot 25 centimeter.

4. Een set voor een tweepersoonsledikant met een breedte van 140 tot 200 centimeter en een hoogte van 20 tot 35 centimeter.

bekijk alle onderzetpoten