Heb je hier al aan gedacht bij de aankoop van eetkamerstoelen?

| 6 vragen over eetkamerstoelen |

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Want waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een eetkamerstoel?

Je vindt hier de meest gestelde vragen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van bijpassende eetkamerstoelen?

Ten eerste is het belangrijk om te letten op de poot van de eettafel. Aan een eettafel met een kruispoot passen meer stoelen dan aan een eettafel met poten op de hoeken, omdat tafelpoten nu eenmaal ruimte in beslag nemen. Daarnaast is het van belang om 70 centimeter te rekenen voor iedere stoel aan tafel, ook als de oppervlakte van de stoel minder is dan 70 centimeter.

Waar moet ik nog meer op letten

Heeft de vorm van de tafel invloed op het aantal zitplaatsen?

Hoeveel eetkamerstoelen er aan je eettafel passen, hangt af van de vorm en de afmeting van je tafel. Zo kan je rond een ovale eettafel verrassend veel zitplaatsen kwijt. Voordeel is dat je meestal geen rekening hoeft te houden met de tafelpoten, aangezien de meeste ovalen eettafels een kruispoot hebben.

Wil je weten hoeveel stoelen er aan jouw rechthoekige, vierkante, ovale of ronde eettafel passen? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien hoeveel stoelen je aan kunt schaffen.

Meer over aantal stoelen

Kies ik eetkamerstoelen met houten of metalen poten of eetkamerstoelen met wieltjes?

Zowel eetkamerstoelen met houten poten als eetkamerstoelen met metalen (slede)poten zijn erg sterk en hebben dus beide een goede kwaliteit. Het verschil zit hem vooral in uitstraling, dus kies zelf je favoriet. Bang voor krassen op de vloer? Plaats dan onder de poten een stukje vilt.

In onze collectie hebben we ook enkele modellen eetkamerstoelen met wieltjes. Ook is het bij een aantal eetkamerstoelen mogelijk om onder de poten wieltjes te plaatsen.

Kies je voor eetkamerstoelen met wieltjes, dan kun je makkelijk aan en van tafel schuiven. In onze assortiment hebben wij skatewielen en zwenkwielen. Bang voor krassen op de vloer? Dat is niet nodig! Onze wielen zijn geschikt voor alle ondergronden en maken over het algemeen geen krassen.

Meer over onderstellen

Welk type stoel past het beste bij mijn comforteisen?

Om te voldoen aan je comforteisen kan je allerlei kanten op. Je kan kiezen voor kuipstoelen, stoelen met een stevige zit of juist een soepele zit, een hoge of lage rug, al dan niet met een verstelbare rugleuning en stoelen met of zonder armleuning.

Welke zitting, soepel of stevig, past bij jouw comforteisen, is compleet afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. (Kuip)stoelen ondersteunen je wat meer in een houding, mits de zithoogte en zitdiepte passend zijn kan je het hier uren op volhouden! Eetkamerstoelen met armleuning bieden extra ondersteuning aan je armen.

Op zoek naar een eetkamerstoel met verstelbare rugleuning? Dan kan je nog eens lekker onderuitzakken bij het natafelen.

wel of geen armleuning?

Kies ik leren, kunstleren of stoffen eetkamerstoelen?

Iedere materiaalsoort heeft zijn voor- en nadelen. Leren eetkamerstoelen hebben een luxe uitstraling en hebben een lange levensduur, ook bij intensief gebruik. Kunstleren eetkamerstoelen zijn heel makkelijk schoon te maken en eetkamerstoelen van stof zorgen voor een warme en sfeervolle uitstraling in je woning.

We hebben de voor- en nadelen van de verschillende materialen voor op je opgesomd.

meer voor- en nadelen

Wat is een goede zithouding?

Schaf je nieuwe eetkamerstoelen aan, dan is het natuurlijk wel van belang dat je een goede zithouding aanneemt. Een goede zithouding ziet er als volgt uit: je zit in een hoek van 90 graden met je rug tegen de rugleuning en je voeten plat op de grond..

De zitting van de eetkamerstoel bevindt zich ter hoogte van je knieschijf en je voeten staan plat op de grond. Wij hebben eetkamerstoelen in diverse hoogtes. Let ook altijd op de hoogte van de tafel zodat je niet een te lage of te hoge stoel koopt.

meer over zithouding