Heb je hier al aan gedacht bij de aankoop van eetkamerstoelen?

| 9 vragen over eetkamerstoelen |

Wil je nieuwe eetkamerstoelen? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Want waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een eetkamerstoel?

Je vindt hier de meest gestelde vragen.

Ik heb al een eettafel. Waar moet ik op letten bij het kopen van bijpassende eetkamerstoelen?

Ten eerste is het belangrijk om te letten op de poot van de eettafel. Aan een eettafel met een kruispoot passen meer stoelen dan aan een eettafel met poten op de hoeken, omdat tafelpoten nu eenmaal ruimte in beslag nemen. Daarnaast is het van belang om 70 centimeter te rekenen voor iedere stoel aan tafel, ook als de oppervlakte van de stoel minder is dan 70 centimeter.

Hoeveel ruimte tussen mijn stoelen?

Waar moet ik nog meer op letten?

Hoeveel eetkamerstoelen passen er aan mijn eettafel?

Hoeveel eetkamerstoelen er aan je eettafel passen, hangt af van de afmeting van je tafel. Het is in ieder geval belangrijk dat je per stoel 70 centimeter aan tafel reserveert. Deze ruimte heb je als persoon nodig om fijn te kunnen tafelen.

Het maakt dus niet uit of je stoel nu 45 centimeter breed is of juist 60 centimeter, het aantal eetkamerstoelen dat aan tafel past blijft gelijk.

Wil je weten hoeveel stoelen er aan jouw rechthoekige, vierkante, ovale of ronde eettafel passen?

Wij hebben een overzicht voor je gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien hoeveel stoelen je aan kunt schaffen.

Meer over aantal stoelen


Hoeveel ruimte moet er tussen stoelen aan een eettafel zitten?

De ideale situatie is als je als gebruiker 70 centimeter ruimte aan tafel hebt. Hoeveel ruimte er tussen stoelen aan een eettafel moet zitten, hangt dus af van de breedte van de stoel.
Kies je voor eetkamerstoelen van 45 centimeter, dan moet er een ruimte van 25 centimeter tussen de stoelen zitten. Koop je eetkamerstoelen van 60 centimeter? Dan moet je zorgen voor 10 centimeter tussen de stoelen.

Meer over de ruimte

Kies ik leren, kunstleren of stoffen eetkamerstoelen?

Iedere materiaalsoort heeft zijn voor- en nadelen. Leren eetkamerstoelen staan voor kwaliteit. Kunstleren eetkamerstoelen zijn heel makkelijk schoon te maken en eetkamerstoelen van stof zorgen voor een warme en sfeervolle uitstraling in je woning.

We hebben nog meer voor- en nadelen voor op je opgesomd.


meer voor- en nadelen

Kies ik eetkamerstoelen met houten of metalen poten of eetkamerstoelen met wieltjes?

Zowel eetkamerstoelen met houten poten als eetkamerstoelen met metalen poten zijn erg sterk en hebben dus beide een goede kwaliteit. Het verschil zit hem vooral in uitstraling dus kies zelf je favoriet.

In onze collectie hebben we ook enkele modellen eetkamerstoelen met wieltjes en is het mogelijk om onder een aantal eetkamerstoelen wieltjes te plaatsen mocht je dat willen.

Kies je voor eetkamerstoelen met wieltjes, dan kun je makkelijk aan en van tafel schuiven. In onze assortiment hebben wij skatewielen en zwenkwielen. Bang voor krassen op de vloer? Dat is niet nodig! Onze wielen zijn geschikt voor alle ondergronden en maken over het algemeen geen krassen.

Meer over onderstellen

Kies ik eetkamerstoelen met armleuning of zonder armleuning?

Eetkamerstoelen met armleuning zijn comfortabeler dan eetkamerstoelen zonder armleuning. Wel nemen eetkamerstoelen met een leuning meer ruimte in beslag en moet je er aan denken dat deze armleuningen onder het tafelblad passen.

Meer over armleuningen

Kies ik eetkamerstoelen met een stevige of juist soepele zit?

Als je het belangrijk vindt om een goede zithouding aan te nemen, dan raden wij een eetkamerstoel met een stevige zit aan. Eetkamerstoelen met een soepele zit kunnen comfortabeler aanvoelen en zitten prettiger als je een langere tijd op een eetkamerstoel doorbrengt. Dit kom omdat je makkelijker andere zithoudingen aan kunt nemen.

Meer over zitvlak

Wil ik eetkamerstoelen met een verstelbare rugleuning?

Als je houdt van eetkamerstoelen met een hoog comfortgehalte, kun je er aan denken om eetkamerstoelen met een verstelbare rugleuning aan te schaffen. Met een verstelbare rugleuning kun je verder naar achteren leunen en een comfortabele houding aannemen.

Bij de meeste modellen eetkamerstoelen met verstelbare rugleuning is het mogelijk om de rugleuning vast te zetten omdat er gebruik gemaakt wordt van een hoogwaardige gasveer. Dat is nog meer luxe dus!

meer over rugleuning

Wat is een goede zithouding?

Schaf je nieuwe eetkamerstoelen aan, dan is het natuurlijk wel van belang dat je een goede zithouding aanneemt. Een goede zithouding ziet er als volgt uit: je zit in een hoek van 90 graden met je rug tegen de rugleuning.

De zitting van de eetkamerstoel bevindt zich ter hoogte van je knieschijf en je voeten staan plat op de grond. Wij hebben eetkamerstoelen in diverse hoogtes.

meer over zithouding