• 23-01-2020
  • Kleurinspiratie

Met deze ultieme vorm van color matching zoek je contrast niet in de kleur, maar juist in verschillende materialen, want door structuren en patronen te mixen ontstaat er een spannende afwisseling. Dit kun je toepassen op de meubels, de vloer, de muren en zelfs de accessoires. Maak daarbij een mooie combinatie van verschillende kleurtinten, variërend van donker naar licht en je zet zo een perfect passend geheel neer.

Doordat je maar een kleur gebruikt, oogt je interieur heel rustig en ingetogen. Door variatie aan te brengen in verschillende accessoires, krijg je hoogteverschillen. Groepeer kleinere accessoires bij elkaar en plaats een grote, stevige blikvanger in het midden als stevige basis.

Het grote voordeel van het gebruik van een bepaalde kleurgroep, is dat alles met elkaar matcht. Je hebt geen last van kleuren die niet met elkaar mengen, elkaar versterken of verzwakken. Alle elementen die binnen de door jou vastgestelde kleurgroep vallen, kunnen worden ingezet! Juist verschil in textuur en gelaagdheid in de tinten zorgen voor diepte in het kleurpallet.

Je zitkamer en je slaapkamer lenen zich uitstekend voor ton sur ton. Juist omdat je hier heel mooi kan spelen met verschillende stoffen en materialen. Kies bijvoorbeeld voor een rijke, warme velvet stof voor de sierkussens met een glanzend satijnen dekbedovertrek en wissel dit af met de gladde oppervlaktes van je bed, nachtkastje of je bijzettafel.

Kies voor een donkere basis, bijvoorbeeld een donkere zitbank of donker plaid en ga helemaal los met de kleinere sierkussens, poefjes en andere accessoires. Zorg voor voldoende contrast tussen de meest donkere kleur en de meest lichte kleur.

Ton sur ton kan je bij iedere kleur toepassen, zelf bij meerdere tinten wit. Uiteraard kan je kiezen om een andere kleur op speelse wijze toe te voegen. Ga hier wel zorgvuldig mee om, want deze items zullen nóg meer in het oog springen dan normaal. Pastelkleuren passen verrassend goed bij grijs, en gele accenten matchen opvallend goed bij groen. Ga je voor een blauwe kamer? Kies dan bijvoorbeeld voor fuchsia als echte knalkleur.

Een ton sur ton interieur kan je in iedere woonstijl toepassen. Voor welke ton sur ton look ga jij?

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN