• 25-04-2022
  • Woontrends

Marmeren meubels en accessoires

Marmeren meubels komen in allerlei soorten voor: van marmeren salontafels, bijzettafels en eettafels tot sidetables en marmeren woonaccessoires. Deze bijzondere natuursteen geeft jouw interieur een unieke uitstraling. Het is een echt pareltje uit de natuur. De prachtige prints (aderen) ontstaan namelijk als kalksteen transformeert tot marmer. En de steensoort dient ook als inspiratiebron voor andere materialen, zoals een print voor het vloerkleed. Kortom; we krijgen geen genoeg van marmer in huis.

Marmeren salontafels

Mix & match marmer in je interieur

Marmer voelt zich in ieder interieur thuis. Het witte marmer is reuze populair, maar de natuursteen in een grijze, zwarte of bruine tint geeft je inrichting een warme, luxe uitstraling. Wil je meer kleur aan je interieur toevoegen? Kies dan voor marmer in zachte roze tinten of een fris groene kleur.

Die verschillende kleurtinten zorgen ervoor dat je marmer gemakkelijk in je interieur kunt combineren. Maak een combinatie van materialen die perfect past bij jouw favoriete woonstijl. Voor een warme sfeer combineer je harde materialen zoals marmer met zachte materialen zoals fluweel, wol, teddy of linnen.

Elegant Chic
Ben je liefhebber van de woonstijl Elegant Chic? Combineer je marmeren meubel dan met gouden accessoires en rijke stoffen zoals fluweel. Dit geeft je interieur een luxe look. Plaats een marmeren salontafel met een gouden onderstel in je woonkamer of zet een zwarte marmeren salontafel bij je velvet fauteuil.

Landelijke of Scandinavische look
Je kunt het marmer ook combineren met natuurlijke materialen voor een stoerdere look. Denk dan bijvoorbeeld aan hout, wol en linnen. Deze mix is perfect als je houd van de landelijke of Scandinavische stijl. Een ronde marmeren salontafel krijgt een warmere uitstraling als je ‘m op een wollen vloerkleed plaatst.

Modern interieur
Marmer heeft door de aderen een bijzonder lijnenspel. Dit vormt een prachtige combinatie met de strakke belijningen van de moderne meubels in huis. Het marmer geeft je interieur extra glans en doet je moderne interieurhart sneller slaan. Een marmeren bijzettafel in een uniek design is hét item voor een modern interieur.

Marmeren meubels onderhouden

Marmer is door de bijzondere prints zeer geliefd bij veel interieurliefhebbers, maar wist je dat marmer ook een leven lang mee gaat? Het is dan wel belangrijk om het marmer goed schoon te maken. Door de poreuze structuur van de natuursteen kunnen vloeistoffen in het marmer trekken. Maak je marmeren meubel daarom regelmatig schoon met een vochtige doek. Gebruik daarvoor een mild reinigingsmiddel zoals soda of groene zeep.

More marble

in jouw interieur

OP=OP

Nachtkastje Square Green

99,-
1-5 werkdagen in huis
Meer inspiratie?

ONTDEK ONZE BLOGS